Francks Kylindustri

När Francks Kylindustri fick en förfrågan från ICA i Södertälje om en hållbar lösning för deras kylar hörde de av sig till oss på Enrad.

Smidigt

Snabb och smidig leverans och installation

Modulärt

Modulbaserade aggregat som enkelt kan uppgraderas

Utmaning

Stor efterfrågan

Viktor Jonsson jobbar som projektledare på Francks Kylindustri som installerar kyl- och värmepumpsanläggningar hos företag inom många olika branscher. När en ICA butik i Södertälje skulle byta ut sin kylanläggning efterfrågade de naturligt köldmedium och en energieffektiv lösning.

– Fler kunder efterfrågar naturliga köldmedier och ställer om till hållbara alternativ för sina kyl-och värmepumpar. Enrad har kommit längst i Sverige med just det och därför kontaktade jag dem.

Lösning

Naturliga köldmedier

Viktor spår att inom 10 år kommer alla ICA-butiker ha bytt ut sina gamla aggregat mot nya hållbara med naturliga köldmedier.

– Enligt det nya EU-direktivet ska vi vara klara senast 2030 och då ska alla anläggningar vara utbytta till de som använder sig av naturliga köldmedier. På ICA har 9 av 10 en policy där GWP-värdet ska vara lågt och inte får överstiga ett visst värde.

Vill du veta mer om naturliga köldmedier och EU-direktiven kan du läsa om det här.

Enrad har kommit långt före andra och är bäst i Sverige när det kommer till aggregat med naturliga köldmedier. De kanske är lite dyrare än andra lösningar, men ska man ha det bästa kostar det mer. Och i slutändan sparar man alltid pengar på ett mer hållbart alternativ.

Viktor Jonsson

Resultat

Snabb och smidig installation

ICA kontaktade Viktor på våren när det redan var varmt ute och behövde snabbt ha en lösning för sin kylanläggning. Eftersom vi har all vår tillverkning i Sverige, kan vi leverera snabbt och smidigt.

– Jag har aldrig tidigare varit med om en så smidig installation. Enrad har en lösning där man inte behöver byta ut så många komponenter. Deras nya aggregat är gjorda så att de passar med de gamla och man byter enkelt ut delarna. Det var egentligen bara att koppla ihop rören och köra på.

Är du redo att ta klivet mot ett klimatneutralt samhälle?

Vi erbjuder kostnadsfri konsultation och besvarar gärna dina frågor. Kontakta oss direkt på telefon eller mail, eller fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss inom 24h.

Verkstadsgatan 10
504 62 Borås
+46 (0)33 297550

Fler case