Energi­effektiva lösningar

För att uppnå klimatmålen behöver vi tänka energieffektivt. Vi levererar maskiner där du får ut så mycket värme och kyla som möjligt – utan att behöva använda onödigt mycket el.

Svar på vanliga frågor

Är det dyrt med naturliga köldmedier?

Själva anläggningen kostar lite mer. Men på sikt sparar du in de pengarna genom effektiv energianvändning och hållbara aggregat.

Hur vet jag om det passar vår fastighet?

Genom Enrad Select har du möjlighet att fylla i ett formulär med uppgifter om din fastighet. Därefter får du en översikt av kostnad, energiförbrukning och annat du behöver veta.

Är det säkert med propan?

Att använda propan har sedan gammalt ett rykte om att vara brandfarligt. Men med den säkra hanteringen och moderna aggregaten vi använder idag är det ett säkert alternativ.

Naturliga köldmedier är en aktuell fråga i verkligheten, men den har ännu inte gått hela vägen igenom hos konsumenterna. År 2025 och 2030 kommer f-gaser fasas ut helt och hållet. Att sitta idag och köpa stora anläggningar som ändå måste bytas ut inom några år är helt fel.

Nicholas Judas, Fastighetsanvarig Teknik på Vasakronan region Malmö

Compact Chiller

Vätskekyleaggregat / Värmepump
Komplett system som tar mindre plats

Enrads Modulserie

Vätskekyleaggregat / Värmepump
Komplett aggregat med säkerhetsutrustning

Är du redo att ta klivet mot ett klimatneutralt samhälle?

Då vill vi gärna höra från dig! Vi förstår att det kan finnas en del frågetecken när du står inför att byta ut det du är van vid mot något nytt. Men vi finns här för att besvara alla dina frågor, vare sig det handlar om våra produkter eller om naturliga köldmedier överhuvudtaget.